Skip to content

Analiza si revizuirea contractului tau

Ai deja un contract și vrei să te asiguri că acesta conține clauzele corecte, care te protejează de orice riscuri inacceptabile? Indiferent dacă este al tău sau primit de la partenerul cu care urmează să-l semnezi, te rugăm să ni-l trimiți, încărcându-l mai jos.

Chiar dacă ai încredere în partenerul tău și pare că ceea ce urmează să semnezi include toți termenii de care ai nevoie, trebuie să verifici și dacă acel contract este echitabil, lipsit de ambiguitate și conform legii în vigoare. Semnarea unui acord prost redactat sau cu definiții neclare poate duce la o viitoare dispută, mult mai costisitoare de rezolvat decât o analiză premergătoare semnării.

Prin acest serviciu îți oferim revizuirea juridică personalizată a contractului, pentru o taxă fixă, pe care ți-o vom comunica după o analiză inițială (care este gratuită).

analiza-unui-contract-legalzen
pachet-asistenta-juridica

Unele dintre cele mai uzuale tipuri de contracte pe care le putem analiza sunt:

 • Contract de prestări servicii
 • Contract de vânzare comercială (mărfuri)
 • Contract de intermediere comercială
 • Antecontract de vânzare – cumpărare bunuri imobile (apartament, clădire sau teren)
 • Contract de vânzare – cumpărare bunuri imobile (apartament, clădire sau teren)
 • Contracte de construcții 
 • Contract de împrumut între persoane fizice
 • Contract individual de muncă (CIM)
 • Contract de consultanță
 • Contract cesiune drepturi de autor
 • Acord de confidentialitate (NDA)
 • Contract de cesiune /vânzare părți sociale
 • Termeni și condiții comerciale sau pentru un site (T&C, GDPR)
pasi-legalzen
facem-o-analiza-gratuita-a-nevoilor-tale

Facem o evaluare (gratuită) a nevoii tale

transmitem-tariful

Îți transmitem tariful (fix) pentru acest serviciu*

revenim-pe-adresa-de-email

Revenim, pe adresa ta de email, cu răspunsuri sau contractul revizuit**

*Vei plăti doar dacă ești de acord cu tariful primit.

** În funcție de tipul de analiză ales (vezi mai jos)

Tipuri de evaluare a contractului

În încercarea de a ajuta fiecare client așa cum are nevoie, la tarife pe care le poate plăti, oferim mai multe tipuri de analiză, de complexități diferite.

Revizuirea contractului pe o problemă foarte specifică

O astfel de analiză este cea mai ieftină și rapidă formă de revizuire a contractului, deoarece avocatul va urmări doar ceea ce ține de o problemă specifică, despre care ai întrebări. Dacă ai un buget restrâns, aceasta este o modalitate bună de a obține lămuriri care te vor ajuta să dormi (mai) liniștit după semnarea contractului.

Exemple de întrebări specifice pe care ai putea să le ai:

 • Dacă serviciile nu sunt prestate, ce măsuri pot lua?
 • Dacă semnez acest contract, voi putea să recuperez avansul plătit, dacă cealaltă parte nu își îndeplinește obligațiile? 
 • Voi deține drepturile asupra a ceea ce este creat?
 • Mă afectează acest acord de neconcurență?
 • Voi mai putea lucra cu alți clienți dacă semnez acest contract?
revizuire-problema-specifica
revizuire-de-baza

Revizuire de bază a contractului plus modificări

Dacă ai ales acest serviciu, vei primi o analiză detaliată a contractului, care va conține atât răspunsuri la întrebările ce te frământă (revizuirea 1), cât și evidențierea clauzelor cu potențial problematic plus editarea contractului pentru a corecta problemele. 

Editarea înseamnă adăugarea de clauze noi și modificarea sau ștergerea unor clauze existente. Se face într-un mod care să permită urmărirea cu ușurință a schimbărilor, de către ambele părți. 

Revizuirea contractului plus negocierea

Dacă urmează să semnezi un contract care îți provoacă stări de anxietate pe nenumărate aspecte (clauze întortocheate, partener dificil, condiții de piață schimbătoare etc) acesta este nivelul de revizuire a contractului pe care va trebui să îl alegi. 

Practic, avocatul tău se va ocupa, pentru tine, de tot ce presupune acest contract. Respectiv: revizuirea, editarea și negocierea clauzelor și/ sau sumelor, în relaționare directă cu respectivul contractant. 

În contractele cu mize mari (mize care nu întotdeauna țin de valoarea contractului), negocierea poate fi dificilă, deoarece emoțiile se pot inflama între tine și cealaltă parte provocându-vă să purtați discuții nesfârșite, fără ca niciuna dintre părți să cedeze. Un avocat poate intra în această situație ca un profesionist, de partea ta, neimplicat emoțional și cu autoritatea conferită de cunoștințele și experiența juridică.  

revizuire-si-negociere

Formular

Despre tariful de analiză

Ne-ar face plăcere să-ți putem spune încă din această pagină cât te va costa, exact, revizuirea contractului tău. Din păcate însă, având de-a face cu foarte multe variabile care țin de domeniul, complexitatea și lungimea documentului și care impactează volumul de muncă, putem să-ți oferim doar tarife orientative, pentru a avea un punct de reper.

Tip analiză

Tarif*

Revizuirea contractului pe o problemă foarte specifică

de la 500 lei

Revizuire de bază a contractului plus modificări

de la 900 lei

Revizuirea contractului plus negocierea

de la 2000 lei

* nici nouă nu ne plac prețurile care încep “de la”  dar este tot ce vă putem oferi acum, până va fi să ne cunoaștem și să vă înțelegem clar nevoia.

Testimoniale

valentin dumitrascu
valentin dumitrascu
14/11/2022
Sunt Presedintele unei Asociații de proprietari din Bucuresti, sector 4 si am avut si inca mai avem probleme juridice cu dezvoltatorul. Am apelat la domnul avocat Dumbraveanu, prin recomandarea cuiva sa ne reprezinte in acest litigiu cu dezvoltatorul. Acesta a dat dovada de profesionalism, reprezentându-ne interesele si castigand procesul cu dezvoltatorul. Va multumim pentru profesionalism si implicare.
Comsa Dan-Valentin
Comsa Dan-Valentin
07/11/2022
Domnul Dumbravanu ne-a ajutat intr-o speta destul de spinoasa si de durata. Cazul nostru a durat cativa ani si a trecut prin mai multe instante, dar cu sprijinul sau am reusit sa ajungem la liman in conditii optime. Recomandam cu tarie serviciile domnului avocat. Ofera seriozitate, promptitudine si experienta.
ana rotaru
ana rotaru
05/11/2022
Multumesc Paul de ajutor mea făcut o mare plăcere sa lucrez cu Dumneavoastră sunteți o persoana cu o experiența bogata si de încredere. Din străinătate stau fără grija Paul este de încredere suta la suta. Recomand!
VRLM Polishing & finishing
VRLM Polishing & finishing
05/11/2022
Ik ben zeer content dat ik Paul heb gevonden via Google. Hij is wellicht de beste vastgoed advocaat van Roemenië. Hij heeft altijd alles onder controle en lijkt iedereen een stap voor te blijven. Dit samen met goed gevoel voor humor is hij een echte topper in zijn vak.
Traian Radu Talpos
Traian Radu Talpos
30/09/2022
Servicii promte, rapide, profesionisti in domeniu. Respect pentru domnii avocati Dumbravanu si Munteanu.
Laura Vlasceanu
Laura Vlasceanu
11/07/2022
Domnul avocat Paul Dumbravanu este un avocat serios, care oferă servicii exemplare, profesionalism și eficiență. Un avocat care își respectă clienții și care oferă soluții optime pentru problemele acestora. Ne bucurăm că am fost inspirați să apelăm la serviciile dumnealui. Puteți apela cu încredere fără a fi nevoie să vă deplasați la biroul acestuia.
Lily Brown
Lily Brown
20/05/2022
Un avocat de incredre si un om minunat! Un serviciu foarte rapid
Adrian Salajan
Adrian Salajan
28/02/2022
Bună am o problema familiară am o casa cumpărată de mine și am trecut pe mama și pe tatăl meu că uzul fruct și dacă aș vinde casa cu aprobarea mamei trebuie sa iau semnătură de la fiecare frați și de la sora mea și încă o problema am tatăl meu o murit acum 4 ani și o scos înainte să moară bani de la bancă și a pus-o pe mama coplotitor daca când casă nu am probleme cu banca as vrea să știu că rog din suflet va mulțumesc

Urmărește-ne pe Social Media